E-FAKTURA - SÅDAN FUNGERER E-FAKTURA MED IBISTIC

scroll

E-FAKTURA MED IBISTIC

Når det gælder e-faktura med Ibistic, drejer det sig om NemHandel og PEPPOL. Håndtering af indgående fakturaer bliver simplere og billigere. Ibistic viser alle indgående e-fakturaer i samme format - dermed bliver genkendelse, håndtering og invoice workflow meget mere enkelt.  Læs mere om e-fakturaer på denne side. Har du brug for mere grundlæggende viden, finder du det her:

WE LIKE THE FOREST

DON'T YOU?

Scroll Down

 Hvad er en e-faktura?

En elektronisk faktura er en faktura som udstedes, modtages og håndteres elektronisk som en datafil. Det er IKKE et elektronisk papir, som fx PDF- og TIFF-filer er. E-fakturaer er altid i et officielt anerkendt format. Det format, der ofte bruges i Danmark kaldes OIOUBL/NemHandel - for EU er PEPPOL anerkendt. Modsat online fakturaer kan e-fakturaer ikke sendes som PDF. Der findes flere forskellige typer for standardiserede digitale fakturaformater. Nedenfor kan du se de forskellige typer, eller læse mere om fakturascanning her.

Fordele ved at modtage e-fakturaer

Når I modtager efakturaer får I et fakturaworkflow for leverandørfakturaer, der er både hurtigt, billigt, præcist og mere miljørigtigt. Med e-faktura slipper I for tidskrævende og dyre processer med scanning, tolkning, og verificering af fakturaer. I stedet for indsendes fakturaer direkte til dit workflow-system. Når e-fakturaen er godkendt og bogført, sendes fakturadata direkte til jeres økonomisystem. 

How to receive different types of e-invoices

eFaktura opfattes normalt som den private faktura eller regning, som du modtager direkte i din netbank. eFakturaerne skal godkendes af dig til betaling i netbanken. Og det er vigtigt at bemærke, at dette er en aftale, som du selv skal indgå med din bank. Formatet må ikke forveksles med e-fakturaer som går via NemHandel og til Ibistics fakturahåndteringsløsning.

eFaktura

NemHandel er en e-handelsteknologi, der gør elektronisk fakturering lige så simpelt, som at sende en e-mail. NemHandel er et åbent e-handelsformat, der giver firmaer mulighed for at sende standardiserede e-fakturaer direkte fra deres computer via Internettet på en sikker og stabil måde.

NemHandel

OIOUBL er elektroniske XML forretningsdokumenter, der er specifikke for Danmark. OIOUBL er en implementering af e-handelsformatet UBL 2.0, og en videreudvikling af OIOXML-formatet. ”OIO” står for ”Offentlig Information Online”, og ”UBL” for ”Universal Business Language”. Elektroniske fakturaer i Danmark er for det meste i dette format. Men EU's udgave af "UBL" kaldet PEPPOL BIS forventes også snart at ses, da der er kommet nye krav i den offentlige sektor om også at skulle modtage i EU standard format. Find mere information her og her.Read more about the ease of using e-invoices at the Online Helpdesk.

OIOUBL

Læs mere om hvor nemt, det er at bruge e-faktuaer på vores Online Helpdesk.

FAKTA OM E-FAKTURAER

Hvorfor skal man gå over til at bruge efakturaer?

Det offentlige modtager i dag ca. 25 millioner fakturaer pr. år sendt elektronisk. Potentialet i den offentlige sektor er antageligt 7-8 gange større, selvom alle i dag er i stand til at modtage e-fakturaer. Den private sektor er endnu større og der kommer stadigt flere og flere, der overgår til at modtage digitale regninger i de fastsatte standardformater - derfor er det bare at hoppe med på udviklingen. Elektronisk forsendelse og modtagelse af faktura, kreditnota og rykkere er et miljørigtigt valg, fordi man undgår papir og forsendelse af bilag med fly- og biltransport.

Sikker forsendelse af fakturaer

Data indlæses med 100% præcision

Slip for scanning af fakturaer

Spar tid og ressourcer på fakturahåndtering

E-faktura Ordbog - Helpfull expressions

EAN = European Article Numbering


GLN = Global Location Number


PEPPOL = Pan European Public Procurement Online


OIO = Offentlig Information Online


UBL = Universal Business Language


UTS = UTS (UtilityStatement)

Forsendelser og digital infrastruktur - forskellen på efaktura, OIOUBL og NemHandel

I traditionelle modeller blev der fra afsenders side indgået individuelle aftaler med hver enkelt modtager for at få afsendt fakturaerne.

Med OIOUBL/NemHandel er forsendelsen ikke længere et problem, fordi fakturaerne sendes via PEPPOL-netværket. PEPPOL er et europeisk samarbejde som tillader virksomheder at udveksle forretningsdokumenter. En OIOUBL/NemHandel-faktura kan sendes til en hvilken som helst modtager i Europa, som er forbundet til et access point.

PEPPOL -Et statsbaseret netværk for elektronisk fakturering

- Send på tværs af landegrænserne. EU har skabt en infrastruktur, der gør det lige så nemt som at sende e-mails, og det er meget billigt at sende og modtage elektroniske dokumenter i de anerkendte formater. Det er nemt at tilmelde sig på ét sted for at være tilgængelig for alle, der bruger infrastrukturen. Denne infrastruktur kaldes PEPPOL infrastructure. PEPPOL står for: Pan European Public Procurement OnLine.

Dette er et netværk af access points til at sende elektroniske fakturaer (e fakturaer) på tværs af landegrænser. Access Point Netværket fungerer nogenlunde ligesom et postkontor, hvor alle selv kan vælge hvilket adgangspunkt, de vil bruge. Gennem adgangspunktet bliver man tilknyttet PEPPOL-netværket og kan sende og modtage fakturaer til alle andre, som er forbundet via denne infrastruktur.

LOG PÅ IBISTIC
FAVORIT LINKS
NYTTIGE LINKS
ØVRIGE MEDIER

Be the first to know.

Subscribe to our newsletter

© 2019 Ibistic International A/S. All rights reserved
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon